Ofis Koltuğu Ve Ofis Sandalyesi Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisiniz?
17 May

Ofis Koltuğu Ve Ofis Sandalyesi Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Tarafından gönderildi: Mobilya Noktası Kez Okuma: 456 Yorumlar: 1

Ofis Koltuğu Ve Ofis Sandalyesi Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Ofis Koltuğu Alırken Yaşanan Sorunlar

Ofis koltuğu ve ofis sandalyesi, çalışma hayatımızda, işyerinde ve home office çalışanlar için evlerinde uzun saatler oturdukları koltuklardır. Bu sebeple rahatlık en önemli kriterdir.

Çalışma hayatıyla ilgili yapılan araştırmalar gösteriyor ki; özellikle küçük ve orta ölçekli organizasyonlarda çalışanlar, uyudukları süreden fazlasını oturarak geçiriyorlar. Buna göre, sağlığımızı koruyan bir yatak seçmeye dikkat ederken çalışma koltuğu seçiminde daha hassas davranmamız gerekmez mi?


Sağlıklı bir vücut yapısına sahip olabilmek için seçeceğimiz ofis koltuğu ve ofis sandalyesine dikkat etmemiz gerekmektedir. Ergonomik bir ofis koltuğu ve ofis sandalyesi seçimi sizi uzun saat çalışmalarda daha rahat etmenizi sağlayacaktır. Özellikle vücut anatomisine uygun hatlara sahip, sırt ve bel desteğininin doğru konumda olması sizi desteklemesi gerekmektedir. Ekstra olarak baş ve boyun desteğinin bulunması artı katacaktır.

Oturma bölümünde özellikle yüksek dansiteli dayanıklı, uzun süre çökme yapmayan, kaliteli sünger kullanılması gerekmektedir. Kol dayama bölgesinin doğru hizalanması, gerekirse ayarlanabilir olması ergonomi anlamında size fazladan rahatlık sağlayacaktır.

Ofis koltuğu ve ofis sandalyesi kumaş seçiminde bir çok alternatif bulunmaktadır. Bu sizin kişisel olarak zevkinize bağlıdır. Deri ofis koltuğu seçerken deri yapısının biraz daha kalın olması dayanıklılığını artıracaktır. Kullanılan boyaların sağlığa zararsız olmasına dikkat edilmelidir. Çok ucuz deri ofis sandalyelerinden bu anlamda kaçınmak gerekir. Fileli ofis koltuklarında kullanılan fileli kumaş özellikle terlemeye karşı en iyi alternatiftir. Hava alan yapısı sayesinde terlemenizi engeller. Yeterince iyi gergin bir şekilde yapılması önemlidir. Gevşek bırakılırsa zamanla daha fazla gevşeyip vücudunuza destek olmayı bırakacaktır.

Kalıp olarak olarak burada birçok alternatif bulunmaktadır. Deri koltuklarda genellikle iki tip kalıp kullanılmaktadır.

1.     Seçenek: Dökme sünger enjeksiyon sünger ofis koltukları

Bu seçenekte sünger özel bir kalıba dökülerek şekillendirilir. Araba koltukları da dökme süngerdir. Bu süngere deri kaplanarak üretilir. Sünger kolay kolay çökme yapmaz uzun ömürlüdür. Yüksek dansitelidir. Ergonomik anlamda en iyi seçenekler arasında yer alır. Maliyet olarak biraz fazla görünebilir.

2.    Seçenek: Ahşap iskelet üzeri sünger kaplama ofis koltukları

Bu seçenekte ahşap kontraplakların ısıtılması ile şekil verilerek üretilen kalıpların üzerinin sünger kaplanarak üretilen ofis koltuklarıdır. İşçiliğin düzgün yapılması çok önemlidir. Kullanılan sünger dansitesi ve özellikleri rahatlığa etki eder. Maliyeti sünger kalitesi ve çeşidine göre çok değişkenlik gösterir. Ekonomik ofis koltukları genelde bu tarz kalıplarda yapılır.

3.   Seçenek: Plastik İskelet Ofis Koltukları

Plastik iskelet ofis koltukları enjeksiyon sistemi ile plastik kalıplar üretilerek ofis koltuğunun ana gövdesi oluşturulur. Bu gövdeye istenilen kumaşın döşenmesi ile üretilen ofis koltuğu ergonomik anlamda iyi düzeydedir. Fileli ofis koltukları genelde bu kalıba uygulanır. Bu kalıplara deri de uygulanabilmektedir. Dezavantajı kullanılan hammaddenin kalitesine göre kırılma olasılığının fazla olmasıdır. Kaliteli hammadde kullanılırsa oldukça dayanıklıdır. Ancak kötü üretim olursa kırılması daha kolaydır.

Ofis koltuğu ve ofis sandalyesi seçiminde amortisörlü olması çalışma pozisyonunuzu kolayca ayarlamanızı sağlar. Yukarı aşağı hareket ederek istenilen ve size uygun yükseklik ayarlanmış olur. 360 derece dönebilme özelliği döner sandalyelerde ekstra konfor sunmaktadır.

Bir başka kriter mekanizmadır. Farklı bir çok türde mekanizma kullanılmaktadır. Kabaca geriye yatması ve istenilen pozisyonda sabitlenebilmesi oturuş pozisyonunuz kolayca ayarlamanıza olanak sağlar. Ayrıca bu tür mekanizmalarda geriye yatma sertlliği ayarlanabilir. Bir çok farklı maliyette bu tarz mekanizmalar mevcuttur.

Ofis koltuğu ve ofis sandalyesi seçiminde bir başka kriter kullanım amacıdır. Bir çok amaca uygun ofis koltuğu üretilmektedir. Yönetici koltuğu biraz daha yüksek ve diğer çalışanlardan farklı tipte koltuklardır. Boyut olarak biraz daha büyük olabilmektedir. Ofis ortamına uygun olması önemlidir. Kolay hareket edebilmesi açısından tekerlekli olarak tercih edilmektedir.  Çalışma sandalyeleri sırt bölümü biraz daha kısa ve küçük yapılı ofis koltuklarıdır. Tekerlekli ofis sandalyesi olarak tercih edilmektedir. Misafir koltukları çalışma sandalyeleri ile aynı büyüklükte görünüş olarak takımı tamamlayacak  modeldedir. Genellikle mekanizmasız ya da konum korumalı mekanizmalar kullanılmaktadır. Sabit olduklarından tekerleksiz ofis sandalyesi olarak üretilmektedir. Toplantı sandalyeleri çalışma sandalyeleri ile aynı özelliklere ve görünüşlere sahip ofis koltuklarıdır. Yönetici koltuğu, çalışma sandalyesi, toplantı koltuğu 360 derece dönen döner sandalyelerdir.

Ofis koltuklarının seçiminde kolay temizlenebilir malzeme kullanılması uzun süreli kullanım açısından önem arz etmektedir.

Ayaklardan kullanılan ofis malzemelerinin yüzeyi çizmeyecek, ses çıkarmayan kullanışlı malzemelerin seçilmesi gerekmektedir.

Ofis koltuğu ve ofis sandalyesi seçerken ofisinizin tasarıma uygun modeller ve renkler seçilmelidir. Ofis dekorasyonu ile uyumlu ofis koltuğu tasarımları seçilerek ideal bir ofis tasarımı elde edilebilir. Bilgisayar başında uzun süreli çalışanlar için seçilen bilgisayar koltuğu modelleri ofis ortamı ile tam uyum sağlamalıdır.

Ofis koltukları 3’lü ofis koltukları 2’li ofis koltukları ve tekli ofis koltukları olarak seçilebilmektedir. Ofis takımı olarak satın almak isteyenler birbiri ile uyumlu 3’lü ofis koltuğu ya da 2’li ofis koltuğu modellerini tercih etmektedirler.

Yazının Özetine Aşağıdan Bakabiliriniz:


Ofis Koltuğu Ve Ofis Sandalyesi Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Ofis koltuğu ve ofis sandalyesi seçerken ofisinizin tasarıma uygun modeller ve renkler seçilmelidir. Sağlıklı bir vücut yapısına sahip olabilmek için seçeceğimiz ofis koltuğu ve ofis sandalyesine dikkat etmemiz gerekmektedir. Ergonomik bir ofis koltuğu ve ofis sandalyesi seçimi sizi uzun saat çalışmalarda daha rahat etmenizi sağlayacaktır. Ofis koltuğu ve ofis sandalyesi seçiminde bir başka kriter kullanım amacıdır. Bir çok amaca uygun ofis koltuğu üretilmektedir. Ofis koltuklarının seçiminde kolay temizlenebilir malzeme kullanılması uzun süreli kullanım açısından önem arz etmektedir. Ofis koltuğu ve ofis sandalyesi kumaş seçiminde bir çok alternatif bulunmaktadır. Bu sizin kişisel olarak zevkinize bağlıdır.

Ofis-Koltugu-Ve-Ofis-Sandalyesi-Seciminde-Nelere-Dikkat-Etmelisiniz

İlgili Ürünler

Azure Ofis Koltuğu Yönetici Koltuğu Büro Koltuğu Makam Koltuğu
4.899,90TL Eski Vergi: 4.454,45TL

Azure Ofis Koltuğu Yönetici Koltuğu Makam KoltuğuOFİS KOLTUĞU YÖNETİCİ KOLTUĞU AzureMobilya noktası Azure ofis koltuğu ile kendinizi özel hissedin. Modern tasarımı ile tüm ofis mobilyalarınız ile tam uyum sağlayacak, hayalerinizdeki ofis dekorunu bu OFİS KOLTUK  ile tamamlayacaksınız. Ofis koltuğu modelleri  seçerken titiz hassas müşterilerimiz için önerimiz Azure yönetici koltuğudur. Azure ofis koltuk modern tasarımı ile büronuza uyum sağlayacaktır. Ofis Koltukları sünger yapısıMobilya Noktası Ofis Koltukları, uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz yüksek dansite değerine sahip sünger  ile oturma ve sırt bölümleri desteklenmektedir. Kolayca çökme yapmaz, sizi destekler. Azure Ofis Koltuğu Kumaş ÖzelliğiKaliteli uzun ömürlü 1. sınıf deri . Uzun yıllar kullanabilirsiniz. Rahat silinebilir. Yumuşak dokuludur. Esnek yapısıya sahip olan suni deri yıpranmalara karşı dayanıklıdır. Ergonomik Yönetici KoltuğuErgonomik insan anatomisine uygun tasarım Azure ofis sandalyesi, Rahatlığınız için tasarlanmıştır. 360 derece sağa sola dönüş özelliği ile yerinizden kalkmadan istediğiniz yere ulaşabilirsiniz. Döner sandalye arayanların tercihi. Azure Makam Koltuğu Sırt ve bel boşluğu için özel tasarım Anatomik Ahşap İskelet Büro KoltuğuGövde: Azure ofis koltuğu Ortopedik baskı iskelet üzerine 28 dns yoğunluğunda kullanılmış sünger sayesinde hem konforlu, hem uzun yıllarca kullanılabilecek üründür. Ahşap iskelete sahiptir.  Kol: Azure yönetici koltuğu Metal kola sahiptir. Krom kaplamadır. Üzerine sünger ve deri kaplamadır. Ofis Koltuğu ile pozisyonunuzu ayarlamak çok kolayMekanizma: Ofis koltuğu Çift kol mekanizma sayesinde yükseklik ayarı ve geriye yatırma ayarı yapılabilmektedir. Salıncak hareketi yani beşik hareketi yapabilmektedir. Komple geriye yatabilmektedir. Geriye yatırdığınızda istediğiniz noktada sabitleyebilirsiniz. Yükseklik ayarlı amortisör ile yukarı-aşağı hareket ederek ofis masanızda çalışmanız için en uygun pozisyonu yakalamış olursunuz. Oturma ve sırt bölgesi bütün olarak geriye yatma beşik hareketi Ayak: Azure büro koltuğu 5 kollu yıldız ayak metal malzemeden üretilmiş olup Yarı mat yüzeyi sayesinde küçük darbelerden etkilenmez. Krom kaplama yüzeye sahiptir. Kiri ve tozu belli etmez. Sıvı ve nem temasından etkilenmeyerek sağlamlığını ve görüntüsünü yıllarca koruyabilmektedir. Tekerlek: Sessiz ve yüzeyi çizmeyecek şekilde zararsız plastik malzemeden üretilmiştir. Yüzeyi çizmez, rahat hareket eder. Azure Ofis Koltuğunu kampanyalı fiyatı ile hemen satın alın. Ofis koltukları fiyatları arasında boğulmayın. Bu ofis koltuğunu kombine edebileceğiniz misafir koltuğu modellerini incelemek için Misafir koltuğu yazısına tıklayınız.Azure Yönetici Koltuğu Ölçüler:Yerden yükseklik: 120-130 cmSırt yüksekliği: 80 cmGenişlik: 60 cm Oturak derinlik: 62 cm..

Sepete Ekle
Azure Misafir Koltuğu Bekleme Koltuğu
4.299,90TL Eski Vergi: 3.909,00TL

Ofis Misafir Koltuğu AzureAzure misafir sandalyesiMobilya noktası Azure misafir koltuğu ile kendinizi özel hissedin. Modern tasarımı ile tüm ofis mobilyalarınız ile tam uyum sağlayacak, hayalerinizdeki ofis dekorunu bu OFİS KOLTUK  ile tamamlayacaksınız. Ofis koltuğu modelleri  seçerken titiz hassas müşterilerimiz için önerimiz Azure misafir koltuğudur. Azure ofis koltuk modern tasarımı ile büronuza uyum sağlayacaktır. Ofis Koltukları sünger yapısıMobilya Noktası Ofis Koltukları, uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz yüksek dansite değerine sahip sünger  ile oturma ve sırt bölümleri desteklenmektedir. Kolayca çökme yapmaz, sizi destekler. Azure Misafir Koltuğu Kumaş ÖzelliğiKaliteli uzun ömürlü 1. sınıf deri . Uzun yıllar kullanabilirsiniz. Rahat silinebilir. Yumuşak dokuludur. Esnek yapısıya sahip olan suni deri yıpranmalara karşı dayanıklıdır. Ergonomik Misafir KoltuğuErgonomik insan anatomisine uygun tasarım Azure misafir sandalyesi, Rahatlığınız için tasarlanmıştır.  Anatomik Ahşap İskelet Büro KoltuğuGövde: Azure misafir koltuğu Ortopedik baskı iskelet üzerine 22 dns yoğunluğunda kullanılmış sünger sayesinde hem konforlu, hem uzun yıllarca kullanılabilecek üründür. Ahşap iskelete sahiptir.  Kol: Azure Misafir Koltuğu metal kola sahiptir. Üzeri krom kaplamadır. En üst kısımda sünger ve üzeri deri kaplıdır. Sağlığa zararlı olmayan malzemelerden üretilmiştir. Ayak: Azure büro koltuğu metal malzemeden üretilmiş olup Yarı mat yüzeyi sayesinde küçük darbelerden etkilenmez. Toza ve kire karşı dayanıklıdır. Sıvı ve nem temasından etkilenmeyerek sağlamlığını ve görüntüsünü yıllarca koruyabilmektedir. Azure misafir koltuğunu kampanyalı fiyatı ile hemen satın alın. Ofis koltukları fiyatları arasında boğulmayın. Bu misafir koltuğunu kombine edebileceğiniz yönetici koltuğu modellerini incelemek için yönetici koltuğu yazısına tıklayınız.Azure Misafir Koltuğu Ölçüler:Yerden yükseklik: 110 cmSırt yüksekliği: 50 cm Oturak Genişlik: 48 cm Oturak derinlik: 50 cm Kollar dahil genişlik: 62 cm..

Sepete Ekle
Alfa Ofis Koltuğu Bilgisayar Koltuğu Yönetici Koltuğu
4.950,00TL Eski Vergi: 4.500,00TL

Mobilya Noktası ALFA FİLELİ YÖNETİCİ KOLTUĞU OFİS KOLTUĞU YÖNETİCİ KOLTUĞU ALFA Fileli Ofis Koltuğu Alfa Mobilya noktası Alfa Ofis koltuğu ile kendinizi özel hissedin. Modern tasarımı ile tüm ofis mobilyalarınız ile tam uyum sağlayacak, hayalerinizdeki ofis dekorunu bu OFİS KOLTUK  ile tamamlayacaksınız. Ofis koltuğu modelleri  seçerken titiz hassas müşterilerimiz için önerimiz Alfa yönetici koltuğudur. Alfa ofis koltuk modern tasarımı ile büronuza uyum sağlayacaktır. Başlık desteği mevcuttur. Ürün Ölçüleri: Yerden yükseklik: 120 Sırt yüksekliği: 75 cm Oturum genişlik: 52 cm Oturum derinlik: 52 cm Sırt genişlik: 65 cm Başlık genişlik: 26 cm Başlık yükseklik: 20 cm Başlık Bölümü ve sırt desteği Amortisörlü Yukarı Aşağı yükseklik ayarlı. Ofis Koltukları sünger yapısı Mobilya Noktası Ofis Koltukları, uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz yüksek dansite değerine sahip sünger  ile oturma ve sırt bölümleri desteklenmektedir. Kolayca çökme yapmaz, sizi destekler. Alfa Ofis Koltuğu Kumaş Özelliği Kaliteli uzun ömürlü Suni deri. Uzun yıllar kullanabilirsiniz. Rahat silinebilir. Ergonomik Yönetici Koltuğu Ergonomik insan anatomisine uygun tasarım Alfa ofis sandalyesi, Rahatlığınız için tasarlanmıştır. 360 derece sağa sola dönüş özelliği ile yerinizden kalkmadan istediğiniz yere ulaşabilirsiniz. Döner sandalye arayanların tercihi.  Alfa bilgisayar sandalyesi Sırt ve bel boşluğu için özel tasarım  Anatomik Plastik İskelet Büro Koltuğu Gövde: Alfa ofis koltuğu Ortopedik baskı plastik iskelet  hem konforlu, hem uzun yıllarca kullanılabilecek bir üründür. Kol: Alfa ofis koltuğu plastik kola sahiptir. Ofis Koltuğu ile pozisyonunuzu ayarlamak çok kolay Mekanizma: Ofis koltuğu Tilt mekanizma sayesinde yükseklik ayarı ve geriye yatırma ayarı yapılabilmektedir. Oturma bölümü geriye yatar beşik hareketi ile istenilen noktada sabitlenebilir. Oturma ve sırt bölgesi bütün olarak geriye yatma beşik hareketi Ayak: Alfa büro koltuğu 5 kollu yıldız ayak metal malzemeden üretilmiş olup Yarı mat yüzeyi sayesinde küçük darbelerden etkilenmez. Krom kaplama yüzeye sahiptir. Kiri ve tozu belli etmez. Sıvı ve nem temasından etkilenmeyerek sağlamlığını ve görüntüsünü yıllarca koruyabilmektedir. Tekerlek: Sessiz ve yüzeyi çizmeyecek şekilde  zararsız plastik malzemeden üretilmiştir. Yüzeyi çizmez, rahat hareket eder.  Alfa Ofis Koltuğunu kampanyalı fiyatı ile hemen satın alın. Ofis koltukları fiyatları arasında boğulmayın. Bu ofis koltuğunu kombine edebileceğiniz misafir koltuğu modellerini incelemek için Misafir koltuğu yazısına tıklayınız.  ..

Sepete Ekle
Astra Makam Koltuğu Yönetici Koltuğu Müdür Koltuğu
6.799,90TL Eski Vergi: 6.181,73TL

Astra Ofis Koltuğu Yönetici Koltuğu Makam Koltuğu Müdür KoltuğuOFİS KOLTUĞU YÖNETİCİ KOLTUĞU AstraMobilya noktası Astra ofis koltuğu ile kendinizi özel hissedin. Modern tasarımı ile tüm ofis mobilyalarınız ile tam uyum sağlayacak, hayalerinizdeki ofis dekorunu bu OFİS KOLTUK  ile tamamlayacaksınız. Ofis koltuğu modelleri  seçerken titiz hassas müşterilerimiz için önerimiz Astra yönetici koltuğudur. Astra ofis koltuk modern tasarımı ile büronuza uyum sağlayacaktır. 2 Yıl GarantiOfis Koltukları sünger yapısıMobilya Noktası Ofis Koltukları, uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz yüksek dansite değerine sahip sünger  ile oturma ve sırt bölümleri desteklenmektedir. Dökme enjeksiyon sünger. Çökme yapmaz, sizi destekler. Astra Ofis Koltuğu Kumaş ÖzelliğiKaliteli uzun ömürlü 1. sınıf deri . Uzun yıllar kullanabilirsiniz. Rahat silinebilir. Yumuşak dokuludur. Esnek yapısıya sahip olan suni deri yıpranmalara karşı dayanıklıdır. Ergonomik Yönetici KoltuğuErgonomik insan anatomisine uygun tasarım Astra ofis sandalyesi, Rahatlığınız için tasarlanmıştır. 360 derece sağa sola dönüş özelliği ile yerinizden kalkmadan istediğiniz yere ulaşabilirsiniz. Döner sandalye arayanların tercihi. Astra Makam Koltuğu Sırt ve bel boşluğu için özel tasarım Anatomik Ahşap İskelet Büro KoltuğuGövde: Astra ofis koltuğu Ortopedik baskı iskelet üzerine 55 dns yoğunluğunda kullanılmış Dökme sünger sayesinde hem konforlu, hem uzun yıllarca kullanılabilecek üründür. Kesinlikle çökme yapmaz.  Kol: Astra yönetici koltuğu Metal kola sahiptir. Krom kaplamadır. Üzerine sünger ve deri kaplamadır. Ofis Koltuğu ile pozisyonunuzu ayarlamak çok kolayMekanizma: Ofis koltuğu Çift kol mekanizma sayesinde yükseklik ayarı ve geriye yatırma ayarı yapılabilmektedir. Salıncak hareketi yani beşik hareketi yapabilmektedir. Komple geriye yatabilmektedir. Geriye yatırdığınızda istediğiniz noktada sabitleyebilirsiniz. Yükseklik ayarlı amortisör ile yukarı-aşağı hareket ederek ofis masanızda çalışmanız için en uygun pozisyonu yakalamış olursunuz. Oturma ve sırt bölgesi bütün olarak geriye yatma beşik hareketi Ayak: Astra büro koltuğu 5 kollu yıldız ayak metal malzemeden üretilmiş olup Yarı mat yüzeyi sayesinde küçük darbelerden etkilenmez. Krom kaplamadır. Toza ve kire karşı dayanıklıdır. Sıvı ve nem temasından etkilenmeyerek sağlamlığını ve görüntüsünü yıllarca koruyabilmektedir. Tekerlek: Sessiz ve yüzeyi çizmeyecek şekilde zararsız plastik malzemeden üretilmiştir. Yüzeyi çizmez, rahat hareket eder. Astra Ofis Koltuğunu kampanyalı fiyatı ile hemen satın alın. Ofis koltukları fiyatları arasında boğulmayın. Bu ofis koltuğunu kombine edebileceğiniz misafir koltuğu modellerini incelemek için Misafir koltuğu yazısına tıklayınız.Astra Patron Koltuğu Ölçüleri:Yükseklik: 120 cmGenişlik: 60 cmDerinlik. 50 cm..

Sepete Ekle

İlgili Mesajlar

Yorum Yaz

department image Online

Satış

Mobilya Noktası